24 Ağustos 2012 Cuma

Gemili Ahşap Boyama Tepsi

Kullandığım teknik transfer tekniği...Ahşap tepsimizi ve ayaklarını pebeo'nun 015 mavi rengi ile boyadıktan sonra gemi desenli transferimizi desenin yüzü tepsinin ahşap kısmına gelecek şekilde yapıştırıp, 24 saat sonra kağıdın beyaz kısımlarını hafifçe ıslatarak soyuyoruz.(hala kolay transferi deneme şansım olmadı)Daha sonra desenin renklerine göre siyah, beyaz, deniz yeşili ve kahverengi ile gökyüzünü ise açık kahverengi, mavi ve beyaz ile tamamlayıp, üç gün sonra da vernikliyoruz.
Ahşap boyama çalışmalarımın çoğunda silvakril vernik kullanıyorum, tavsiye ederim.
Hepinize mutlu hafta sonları, sevgilerimle

gemili tepsi

ahşap boyama tepsi

26 yorum:

  1. Harika olmuş, ellerinize sağlık, bayıldım

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım. Yaptıkların giderek hobiden falan çıkıp, tamamen sanat eserine dönüşüyor, müzeye koy, sergile yanii, maşallah, nazar değmesin, ellerin kolların dert görmesin.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş ..ama soyulan beyaz kısmı anlıyamadım ...iyi günlerde kullanın ..

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş olmuş ,desenide çok beğendim ,emeklerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Aman Allahım, nekadar güzel olmuş, değerli bir tablo yapmışsınız.Bilgi ve maharetinize diyecek söz yok, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. harika olmuş ellerinize sağlık. gemi zaten süpermiş tepsidede harika olmuş. bende bu gemiden alimünyum folyo kabartma yapmayı düşünüyorum. zaman bulabilirsem. güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  7. güzel yorumlarınıza çok teşekkürler.Kelebekana beyaz kısmı şöyle açıklamaya çalışayım; resmi ön yüzünden transfer tutkalıyla tepsiye yapıştırıyoruz, yani resmin beyaz olan arka kısmı bize bakıyor.24saat sonra nemli bir süngerle ovalayarak beyaz kısmı soyuyoruz, resim tepsiye yapışık kalıyor.Umarım anlatabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  8. çok orjinal duruyor tatlım ellerine sağlık... yaptıklarını gördükçe nasıl hevesleniyorum anlatamam ...
    bende mi başlasam boyamaya...?

    YanıtlaSil
  9. Canım benim, ellerin dert görmesin. Transfer belki yapabilirim ama şu tamamlama işi gerçekten çok zor, tebrik ederim:)

    YanıtlaSil
  10. Harika olmuş resimde çok güzel tamamlamayıda çok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Bu harika ve çok özel bir çalışma olmuş! Üstelik çok da emek harcamışsınız! Gerçekten çok çok etkilendim. Bana Ayvazovski tablolarını anımsattı aynı zamanda!

    Ellerinize sağlık!

    İyi bir haftasonu dileklerim ve sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  12. harika olmus ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Ayrıca da tebrik ediyorum seni zor olan bir teknik transfer tekniği. Ben artık bu yöntemi bırakıp tembel işi olan kolay transferle çalışıyorum he he.

    YanıtlaSil
  14. enfes olmuş cankız..hele hele resim..offf o manzara...
    helal sana...

    YanıtlaSil
  15. baktım baktım ve sadece öylece bakıp kaldım desem çok ama çok güzel olmuş ama o kadar büyük resim nasıl buldun ablacım iki parça ise nasıl ek yeri belli degil ?
    ablaım blogun çok ferah ve güzel oldu elerine sağlık ayrıca iki konu kaçırmışım yastıkların ikiside çok güzel olmuş
    seviyorum seni:)

    YanıtlaSil
  16. teşekkür ederim, beğenildiğine çok sevindim, mavim resim o kadar büyük değil zaten transfer tekniğin bir özelliği de bu, kalan boşlukları tamamlıyorsun:))))

    YanıtlaSil
  17. o kadar guzel ki soyleyecek kelime bulamiyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Hazır transfer uygulaması olabilir ama bu şekilde transfer çalışmayı ben de çok seviyorum. Eline sağlık canımcım, CiCi KaLL.. (^_^)

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  20. ablacım döktürmüşsün yine maşallah, hangisine bakacağımı şaşırdım. Ben nete girmeyeli site şablonun bile değişmiş, çok mu uzak kaldım buralardan ne???

    YanıtlaSil
  21. harika olmuş ellerinize sağlık şahane gözüküyor,selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Çok güzel olmuş,ellerine sağlık arkadaşım.Aman zor transfer mi ben bir daha bulaşmam.Onu soyması pek zor.Bıdıklarımdan boyama yapamıyorum,gürdükçe ne kadar özeldiğimi anladım :(

    YanıtlaSil
  23. bayıldım harika bir çalışma olmuş )ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...